„Вестители“

Когато загубиш всичко, което си имал, единственият възможен начин е да започнеш наново.

vestit

Ксения е едва на 19 години, а животът ѝ вече е кошмар. След като родителите ѝ биват убити, тя се опитва да продължи напред, но е преследвана от халюцинации и ужасяващи сънища.
Една вечер, докато е на работа тя бива отвлечена от непознат мъж. Игор Алешкин я принуждава да замине с него в Москва, където ще бъде в безопасност и ще може да си обясни причините за смъртта на родителите си и за нейното състояние.

page1Там тя попада в друг свят, открива сила, която не е предполагала, че притежава и е все по-трудно да знае на кого може да се довери.
Това е история за болка, себеопознаване, смелост, любов и приятелство.
Бих могъл да обясня какво представляват вестителите и пазителите, кое е злото срещу което се борят и към кои от двете раси се причислява Ксения, но ще оставя всеки сам да открие това. Няма нищо по-интересно от това да проследиш сам историята и многократно да оставаш изумен от случващото се.

Хареса ми как Цветелина Владимирова е изградила един привидно познат свят –page2свят на свръхестественото, но го развива през своята призма. Стилът на писане е грабващ със своята лекота, а и не малко бяха моментите, в които очите ми шареха шеметно по страниците от напрежение какво предстои да се случи.
Персонажите в книгата са интересни и за първи път няма такъв, който неистово да ме дразни.
Мислех, че Зоя ще бъде този дразнещ герой, но жестоко съм се заблуждавал. След Игор и Ксения, именно Зоя ме спечели напълно. Майкъл и Юри са също неизменна част от историята.

Винаги съм мислел да прочета книгите, но не очаквах, че ще се случи толкова скоро. Не бяха напред в списъка ми за четене, но ето… първата е приключена, а нямам търпение да продължа с „Пазители“.
Всеки който се колебае дали да посегне към книгите – да не го прави дълго. Хванете книжното тяло и оставете само да се излее в съзнанието ви и да ви отведе в един свят, който трудно бихте могли да забравите.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s