„Домът на мис Перигрин за чудати деца“

Като дете всеки е слушал приказки от семейството си, за различни земи и създанията обитаващи ги, но какво би се случило, ако един ден разбереш, че са истина, а не просто измислица?

mis perigrin

Главният герой е Джейкъб, шестнадесетгодишно момче, което живее с богатото си семейство и невероятните истории на дядо си. В историите на дядо Портман са включени странни деца с удивителни способности, чудовища, побелели снимки и самият дядо, който твърди, че е бил неизменна част от случващото се. Историите, които чува детето се развиват на остров през Втората световна война. С годините обаче Джейкъб спира да вярва на тези разкази, докато не се случва семейна трагедия, при която той вижда нещо, което със сигурност не е човек. Разклатен психически и посещаващ психиатър заминава с баща си на този остров, където дядо му е прекарал младините си, за да открие сам истината.

Историята е препълнена с много напрежение, което те кара да прелистваш шеметно страниците, докато не откриеш какво ще се случи. Побелелите фотографии в книжното тяло са интересна хрумка на автора, а персонажите, с които ни среща са толкова очарователни, че няма как да не се влюбим във всеки един от тях… Е, почти всеки.

яко

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s