„Боен кон“

„Боен кон“ е написана за по-малките читатели, но със сигурност би трогнала хора на всякаква възраст!
готожо

konche2Няма как да не започна с това, че книгата е написана през погледа на Джоуи – млад кон, който като малък бива разделен от майка си и продаден на земевладелец.
Той бързо свиква с Албърт – синът на фермера, който го обсибва с цялата си обич. За жалост дните им заедно не продължават дълго, тъй като по това време назрява Първата световна война и те биват разделени от армията, които взимат Джоуи с тях. Конят е изпратен на Западният фронт по време на ожисточените сражения, а със своя офицер се въвличат в самата война.
Джоуи среща много хора по пътя си, повечето от които го посрещат с обич и koncheвъзхищение и стават негови верни другари в дългото му пътешествие, а конят Топхорн е единствения, който е силен и подготвен колкото него. Двамата рамо до рамо преминават почти през цялата война.
Пътят и преживяванията на коня са мрачни, пропити с кръв и мъртви тела, но той не се спира пред нищо, защото вярва, че някога отново ще бъде заедно с първият човек, който го е научил да обича.

Книгата ни показва жестокостта от войната, трудните времена през които са преминали хората, но също ни показва колко силни могат да бъдат приятелството, доверието и добротата.

Advertisements

One thought on “„Боен кон“

  1. Pingback: Book Haul за месец Май – A Boy of Paper and Ink

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s