„Каравал“

На място, където реалността и магичното се преплитат, можеш ли да вярваш на собствените си очи?
Добре дошли в „Каравал“! Представление, където не се заплаща с монети, а с най-големите страхове, силно крити тайни, неизречени истини и… дни от живота ни.

media-share-0-02-04-01717608ff5cce09a52635d70d89e2bced5aa4b3e2c1b174955ba2af681b472e-e0a970e2-1483-4b10-8148-1c009d4fe170

tumblr_omkhsaXDts1ulqpgko1_540Историята ни отвежда на остров Трисда, където Скарлет и Тела живеят с властният си баща. Още от детска възраст момичетата са запленени от историята за „Каравал“ – мистично представление, в което публиката също би могла да участва заедно с артистите.
След дълги молби във формата на писма Скарлет получава дълго очакваните покани за шоуто, но за да присъстват, трябва да напуснат за първи път родното място.

Приключението стартира със шеметно темпо, в което двете сестри напускат tumblr_omkhsaXDts1ulqpgko2_540острова  с помощта на един моряк – Джулиан.  Всичко се обръща с главата надолу, когато Тела бива отвлечена от собственика на Каравала – Легендата. За да открие сестра си Скарлет е принудена да се включи като участник в представлението, а Джулиан ще бъде неизменна част от необикновеното преживяване.  Магически рокли, лъжливи участници, любовни трепети в една шеметна надпревара, в която залогът е… животът на Тела! Дали любовта на Скарлет към сестра й ще успее да я опази жива или ще я загуби завинаги?

Стефани Гарбър е сътворила един свят, който буквално омагьосва. Всяка страница ни поднася своите изненади и неочаквани обрати, които оставят читателя с широко отворена уста. Тъкмо решиш, че си разгадал всичко за Каравала, когато авторката те „лисва“ с кофа студена вода и започнеш да се луташ отново в предположения. Гарбър по съвсем нестандартен начин сравнява чувствата с цветове и умело борави с думите. Силно препоръчвам книгата на хората, които обичат мистерията, магията, любовта и цветовете!

 

Advertisements

3 thoughts on “„Каравал“

  1. Pingback: Book Haul за месец Май – A Boy of Paper and Ink

  2. Pingback: Не забравяй какво е илюзия в играта на “Каравал” | Аз чета

  3. Pingback: „Каравал“ на Стефани Гарбър | Книжен Петър

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s